דקדוק בקריאת שמע

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 13/01/20 16:26 טז בטבת התשפ

שאלה

בס"ד. שלום. ב"קריאת שמע" יש פעמים את המילה "ובשכבך" , ובשניהם יש געי'ה אחרי האות "וו". לפי כללי הקריאה , האות "בית" צריכה להיות ב"שוא נע". ( כדין שוא בראש מילה". ) ובסידורים המדוקדקים כל "שוא נע" מסומן באופן בולט להבדיל מ"שוא נח". ולא מצאתי שתחת האות "בית" מסומן "שוא נע". למה ?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

יש בזה מחלוקת של הגר"א ואחרים, האם שווא הבא לאחר תנועה שהומרה משוא נע במקור (למשל שורוק אשר הומר משווא), הינו שוא נע או נח. דהיינו, האם לראות בשווא השני שווא לאחר שווא, ואז השני נח, או כשווא לאחר שורוק, ואז הוא נע.

כל טוב

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן