דם המחזור

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 05/07/22 23:17 ו בתמוז התשפב

שאלה

בס"ד

שלום וברכה,

אישה במחזור נחשבת טמאה.

האם דם המחזור עצמו הוא טמא?

האם עצם המגע בדם מטמא ?

ז״א אם נגעתי בדם מחזור מבלי לשטוף ידיים, הדם עצמו מטמא חפצים? מטמא אותי ?

לדוגמה, בזמן מחזור פתחתי את ברז המים לצורך נטילה, נגעתי בברז לאחר שימוש בשירותים והברז הוכתם בדם. עליי לשטוף את הדם מהברז? אדם שנגע בדם אחריי הוטמא בגללי?

האם הדם עצמו טמא?

אודה לתשובה מפורטת בנושא.

תודה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

דם מחזור היום אין לו דיני טומאה, ברור שיש לטול ידים (מי שנגע/ה) מדיני בל תשקצו, אבל היום אין משמעות לטומאת נדה. בזמן שהיה בית המקדש קיים היה לכך משמעות.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן