דם בחלום

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 13/12/19 12:58 טו בכסלו התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב,

מרגישה ככ אי נעימות לדבר על זה, אך חלמתי אתמול בלילה חלום שהטריד אותי ממש..

חלמתי שאני מדממת בלי הפסקה ואיני מצליחה לעצור את זה, הרגשתי שזה לא דם רגיל משהו שיוצא ממני בכמויות ואני מרגישה מבוהלת מאוד

האם היני צריכה לייחס לחלום חשיבות או להתייחס אליו כגדר חלום כלא היה?

תשובה

שלום

באופן כללי מקובל היום לומר שהחלומות שלנו הם לא סימנים מלמעלה, אלא תוצאה של מחשבות ותת הכרה שיוצאים החוצה בחלום.

נפש האדם היא דבר כל כך מורכב ועמוק, שקשה מאוד לדעת מאיזה חוויות ומחשבות מהעבר הקרוב או הרחוק החלומות וכל פרטיהם נובעים.

חלומות שווא ידברו.

אם אדם קם מוטרד מחלום, יש בהחלט מקום לעשות הטבת חלום כפי שמופיע בחלק מהסידורים, וכמובן טוב מאוד גם לתת צדקה.

אין לך מה לדאוג.

העיקר לבטוח בה' ובטובו, ולעבוד אותו בשמחה