דיני שנת אבל

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 15/10/19 09:41 טז בתשרי התשפ

שאלה

שלום וברכה ומועדים לשמחה

אשמח לקבל תשובה על שאלתי

אימי נפטרה בא' כסלו והיות והיתה שנה מעוברת דיני האבלות יסתיימו בא' חשוון (או בב' חשוון?) רציתי לשאול לגבי חתונה שמועדה ב- ל' תשרי אור ליום א' חשוון - האם מותרת השתתפותי בחתונה זו?

תודה רבה

תשובה

בסד

שלום וברכה

האבלות תסתיים בתאריך ל' תשרי. ומאז אין דיני אבלות אלא ביום התאריך שהוא בתאריך א מרחשוון לדעות מסוימות. על כן ראוי להמנע משמחות גם בא' מרחשוון. אבל אם ישש צורך גסול אפשר להקל.

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ