דיני אישות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 28/01/22 09:13 כו בשבט התשפב

שאלה

שלום רב,

האם בחורה אשר קיימה יחסים עם יהודי רפורמי, נחשב שקיימה יחסים עם גוי?, ודינה כזונה ?

אשמח לתשובה מפורטת לצורך עבודה הלכתית להגשה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אם אמו של הרפורמי יהודיה - הוא יהודי לכל דבר, אבל אם אמו גויה -הוא גוי לכל דבר. רפורמה או אי שמירת מצוות לא הופכת אדם לגוי, רק אם אמו גויה הוא גוי.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן