דיני אבלות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 15/10/19 21:19 טז בתשרי התשפ

שאלה

שלום, אבי נפטר ביום שבת...השיבעה הייתה רק ביום ראשון ואז הופסקה בעקבות חג הסוכות.

השאלה שלי היא בקשר למה מותר ומה אסור...אני מבינה שאסור להשתתף באירועים שמחים עם מוזיקה..אך איני בטוחה לגבי המיקרים הבאים:

במהלך חג סוכות , האם מותר לי לקחת את ביתי בת ה5 להצגה לכבוד סוכןת?

האם מותר לי לקחת אותה להפעלות שהן לכבוד החג (איני בטוחה אם תהיה שם מוזיקה או לא)?

האם במהלך ה30 מותר לקחת את ביתי למסיבות אליה הוזמנה ע"י חברותיה לגן? ואם במהלך ה30 אסור, האם במהלך השנה זה עדיין אסור?

בגדול אני לא שואלת עבור הצגות או אירועים עבור עצמי, ברור לי שזה אסור, אני שואלת עבוא אירועים לגיל של ילדי,

אשמח לתשובה,

יעל

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

ראשית, המקום ינחמכם.

אני מצטער שלא ראיתי את השאלה מיד.

אם בן משפחה אחר לא פנוי לכך, או אם חיוני שזו תהיה דווקא את - מותר לך לעשות כל דבר שאמא צריכה לעשות לילדיה הקטנים. ולכן מותר לקחת את הילדה להצגה, להפעלות של החג, למסיבות שלה וכדו׳.

כל טוב

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן