דין מאכל בתנור בשרי

חדשות כיפה רבני כושרות 06/08/18 18:02 כה באב התשעח

שאלה

שלום רב!

רציתי לשאול מספר שאלות:

1. האם ניתן להכשיר טוסטר אובן- מבשרי לפרווה? הטוסטר מגיע עד 275 מעלות. יש להדגיש שלא מדובר בתנור- שאותו לפי הידוע לי יש לחמם לטמפרטורה הגבוהה ביותר במשך כשעה בכדי להעבירו מבשרי/ חלבי לפרווה.

2. מה דין מאכל פרווה (לדוגמא קלתית לעוגה/ לחם פרוס/ ירקות) שברצוני לאחר אפייתם או חימומם בטוסטר אובן בשרי- לאכול אותם או למזוג עליהם מאכל חלבי- למשל גבינה.

3. האם לעובדה כי הטוסטר אובן לא בשרי בן יומו יש חשיבות לכך? מה לגבי אפיית ירקות הכוללים בצל (חריף?) תבלינים חריפים?

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

1. טוסטר אובן בדרך כלל מלוכלך יותר מתנור, ולכן לא מומלץ להשתמש בו לבשרי ולחלבי.

2. אם אתם אופים אותם בתבנית פרווה - מותר.

3. מכיון שהחשש בטוסטר אובן הוא ללכלוך אין משמעות לכך שהוא אינו בן יומו.