דין כלי פסח שנגעו בכלי חמץ

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 12/04/20 10:21 יח בניסן התשפ

שאלה

שלום,

שמנו בטעות אוכל לפסח שהכנו על 2 צלחות הגשה שהן חמץ (הסיר שבו היה האוכל היה מוכשר לפסח). שמנו לב לכך רק בסיום האוכל לאחר שהכלים הללו הונחו בכיור הכשר שהיו בו

באותו זמן כלים אחרים מוכשרים לפסח.

האוכל בצלחות החמץ לא היה חם (בערך בטמפרטורת החדר).

1.מה דין כלי הפסח שהיו באותו זמן בכיור שבאו במגע עם צלחות החמץ?

2. מה דין הכיור? האם צריך להכשיר מחדש?

תודה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

ההלכה היהודית מכירה בהעברה רק על ידי בישול או חום, אבל שאחד נוגע בשני אין בכך מעבר (זה לא קורונה). לכן כל כלי פסח שבכיור כשרים וכן הכיור עצמו. אלא אם כן היה בכיור מים חמים מעל 45 מעלות שאז אולי יש איזה בעיה, אבל מכיוון שבד'כ הדבר לא מצוי, לכן נראה שהכל בסדר.

מועדים לשמחה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ