דין גרושים שחזרו לחיות יחד

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 04/07/20 23:40 יב בתמוז התשפ

שאלה

שלום רב

התגרשתי לפני 5 שנים. יש לנו 2 ילדים משותפים מהנישואים. חודש לאחר הגירושין חזרנו להיות יחד כזוג, מתגוררים יחד ומקיימים יחסי אישות. האם על פי ההלכה אנחנו נחשבים נשואים?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

כדי לא להסתבך בעתיד יש צורך לגשת דחוף ביותר לבית הדין שבו התגרשתם ולהודיע על השינויים שחלו, ואז הם ידריכו אתכם כיצד להמנע מבעיות בעתיד. ועדיף להקדים שעה אחת קודם. על עצם השאלה אי אפשר לענות ללא ידיעת כל הפרטים (כגון: האם היו עוד נשואין באמצע ועוד שאלות) על כן גשו במהירות כדי להסדיר את המעמעד גם באופן הלכתי וגם חוקי.

שבוע טוב

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ