דין אוכל קר (חי ומאפה) שהוגש בכלי שנטרף מבישול עכו"ם

חדשות כיפה רבני כושרות 24/06/18 09:17 יא בתמוז התשעח

שאלה

אני שואלת לאחר שקראתי את כל הנושא שכושרות מציג בעניין מה לבדוק במסעדות ובתי מלון, השאלות שיש לשאול את המשגיח וכו'

כאשר אני מתארחת בבית מלון שהוא בכשרות רגילה ואין הפקדה על בישול עכו"ם לדעת הספרדים , והכלים לא הוטבלו, ואני מקפידה על הדברים הללו ובד"כ אני אוכלת רק במקומות כשרים למהדרין.

מה בכל זאת מותר לי לאכול במקום הזה?

לגבי הנושא של טבילת כלים אני מביאה כלים חד פעמים ופותרת את הבעיה, ואני יודעת שהרמ"א פסק שהאוכל שמוגש בכלים שלא הוטבלו- לא נאסר .

1.ולגבי בעיית בישול עכו"ם-האם מותר לאכול בכלים מאכלים קרים שלא בושלו כגון: ירקות ופירות (לא כאלו שיש חשש מתולעים) קרים שלמים? ומה לגבי חתוכים? מוצרי חלב קרים (שהם חלב ישראל )ולא עברו בישול כלשהו?

2. האם מותר לאכול לחם ודגני בוקר (בכשרות שאני אוכלת) שהם קרים ולא נאפו במלון, המוגשים בצלחות? הלחם לפעמים מוגש בסלסלות או על מפית, ודגני הבוקר לפעמים מוגשים בצלחות או בכלי פלסטיק המיועד לזה?

3.מים חמים-האם מותר לשתות מים רתוחים בכוס מנייר שאביא, או שאסור לי בגלל החשש שגוי הניח אותו על האש? המים מוגשים בחדר אוכל וכן לגבי קומקום חשמלי שיש בחדר, האם אני צריכה להכשירו, ואם כן כיצד? –כאשר אני כמובן לא יודעת מי השתמש בו לפני, כאשר התארח באותו חדר.

אשמח מאוד שתענו לי על השאלות. תודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

1. יש מקום להתיר את השימוש בכלים למעכל קר באופן אקראי.

2. אם כשרות המוצרים הללו ברמה שמתאימה לכם - שהותם בכלי המלון אינה פוגמת בהם.

3. במים אין איסור בישול נכרי. לכן גם אין צורך להגעיל את הקומקום שבחדר.