דיווח אמת בהגשת מלגה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 27/05/20 10:32 ד בסיון התשפ

שאלה

שלום הרב

אני מגיש בקשה לקבלת מלגת לימודים. במילוי הטופס המקוון יש מקום שאני מסמן אם יש דירה בבעלותי. אני ממש צריך את העזרה של המלגה הזו והבנתי שאם יש לי דירה הסיכוי שלי קטן מאוד לקבל אותה. אני ממש כמה ימים מתלבט מה לעשות. מצד אחד אני לא כותב שאין בבעלותי דירה ולא משקר גרידא. מצד שני הם כמובן מצפים שאני ידווח על זה שיש לי דירה. אני ממש מתלבט אשמח לעזרה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אסור לשקר בדברי ממון שיש להם השפעות על אחרים. על כן אסור לשנות ולכתוב שאין דירה וכדו', אבל אפשר להתעלם, אם זה חשוב הם יתקשרו לברר פרטים במדה ולא יתקשרו זה עניינם.

שנזכה לקבל את התורה באהבה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ