דיבור בשירותים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 16/12/18 17:17 ח בטבת התשעט

שאלה

שלום לרב,

יוצא לי לפעמים לדבר בפלאפון בזמן שאני מסתרק או מסתפר בחדר השירותים והמקלחת(הם מחוברים אצלנו לחדר אחד גדול), בזמן שהשירותים נקיים כמובן ואני מכוסה במקום הערווה, יש איסור במצב כזה להגיד בעז"ה(לפעמים נפלט לי ואז אני לא בטוח שזה מותר)?

יש עניין לעשות גדר בדבר ולא לדבר בשירותים בכלל?

תודה מראש!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

נהגו ישראל צדיקים לא לדבר בבית הכסא ובית המרחץ, בייחוד משום שלפעמים דיבור החול יכול להביא לידי דיבור קודש שהוא אסור במרחץ (עיין שו"ע סי' פה) על כן כותב במנחת יצחק ח"ד שלא ראה מי שמדבר בבית המרחץ. ולעניין בית הכסא הדבר מפורש (שו"ע סי' ג סעי' ב) שאין לדבר בשירותים, אמנם בימינו יש מקום להקל בגלל שיש בשירותים נקיון וכדו', ועל כן התירו בשרותים דבור לצורך גדול או לענייני ההתפנות עצמה. אבל לא סתם שיחות טלפון להנאה.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ ג.ץדד