דיבור אחרי קריאת שמע שעל המיטה

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 06/09/20 14:19 יז באלול התשפ

שאלה

בס"ד

שלום הרב!

רציתי להודות לך על כל התשובות והמענות שאתה נותן. זה באמת לא דבר שמובן מאליו וזה שאתה משקיע מזמנך כדי לעזור לאנשים אחרים זה דבר פנטסטי אז תודה רבה!

רציתי לשאול: אם אני אמרתי את ברכת המפיל וקראתי קריאת שמע שעל המיטה ולאחר מכן מישהו שצריך את העזרה שלי באותו רגע בא אלי וביקש ממני עזרה ועזרתי לו וגם דיברתי. האם במקרה כזה אני צריך לקרוא עוד פעם את קריאת שמע או לאמר פסוקים אחרים? הדין הוא אותו דבר לגבי אם הלכתי לישון ומישהו בא אלי והעיר אותי בבקשת עזרה?

תודה רהבה הרב!!!

תשובה

לשואל שלום,

תודה רבה על המילים החמות. משתדלים להוסיף אור. ברוך תהיה.

אמת, שמצד הדין אין לדבר אחרי ברכת המפיל (קריאת שמע עצמה אינה הקו שאחריו אין לדבר, אלא הברכה).

אך אם מישהו שואל אותך משהו, או צורך אחר - מותר לענות. ואין צריך לאחר מכן לקרוא שוב ולברך.

(מקורות: משנה ברורה סימן רלט סעיף קטן ד | ביאור הלכה סימן רלט | ביאור הגר”א סוף סימן תלב | ציץ אליעזר חלק ז סימן כז | פסקי תשובות סימן רלט הערה 17)

עלה והצלח!