דחיית חתונה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 15/03/20 09:32 יט באדר התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב

תכננו להתחתן בתאריך כ באייר (14.5)

לאור המצב הנתון שאוסר התקהלות אנחנו חושבים לדחות את תאריך החתונה לקייץ ,האם יש בכך בעיה מבחינה הלכתית ?

במידה ואפשר לדחות את החתונה אז במידה וההנחיות יבוטלו עד החתונה האם נצטרך לחזור ולקיים אותה בתאריך שנקבע מראש(כ באייר)

תודה רבה ושבוע טוב ...

תשובה

שלום וברכה

אין איסור לדחות חתונה, ומותר לדחות אותה לקיץ.

ולא תהיה לכם שום חובה להימנע מהתאריך החדש, גם אם ישתנו הנסיבות.

כמובן, כדאי לשקול לא לשנות את התאריך, ולהתחתן אפילו בחתונה מצומצמת בזמן.

כאמור, זו לא חובה הלכתית, אבל כדאי לשקול אותה, כי אפשר שדווקא זה יעשה אתכם הרבה יותר שמחים.

כל טוב ובשעה טובה