דחוף אם אפשר לענות עוד היום -הדלקת נרות בראש השנה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 06/09/21 15:53 כט באלול התשפא

שאלה

שלום,

לגבי הדלקת נרות- בדקתי בכמה מקורות, וכל אחד או מר משהו אחר.

1. האם לגבר מותר להדליק נר של ראש השנה?

2. כמה נרות מדליקים?

3. מתי? לפני כניסת החג או אחרי? (השעה שהייתה כתובה היא כניסת החג ואיך זה אפשרי אם לא מדליקים אש בחג?).

4 לגבי הברכה ביום הראשון מברכים נר של יום הזיכרון ואז מדליקים את הנרות? או נר של יום זיכרון מדליקים נר אחד ואז שהגיענו לזמן הזה ומדליקים נר שני? איך בדיוק זה הולך (שוב ביום הראשון של החג)?

5.האם יש הבדל בברכה של היום הראשון, אם מכל סיבה שהיא לא אדליק ביום שני?

תשובה

שלום וברכה

א. בוודאי. נהוג שהנשים, אבל מותר לכבוד החג.

ב. גם ביום טוב נהגו להדליק שני נרות. לכבודו של היום טוב.

ג. יש על כך מנהגים שונים. אלא המדליקים לאחר כניסת החג מכינים מראש ״נר נשמה״ שממנו מדליקים את נרות היום טוב. אנחנו נוהגים להדליק לפני כניסת החג, אולם כאמור - רבים רבים נוהגים לאחר כניסת החג.

ד. בשני הימים מברכים לפני הדלקת הנר את שתי הברכות.

ה. אין הבדל.

כל טוב, חג שמח ושנה טובה