למה לספרדים אסור לאכול דג וחלב ולאשכנזים מותר?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 07/01/20 02:07 י בטבת התשפ

שאלה

למה לספרדים אסור לאכול דג וחלב ולאשכנזים מותר? האם יש לזה ביסוס הלכתי מהמקורות ורבנים שאומרים את זה או שזה סתם הידור מצד הספרדים? אשמח לתשובה, תהילה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום רב

ככלל, לא מדובר כאן על איסור, אלא על הדרכה להמנע מחשש של סכנה- פגיעה בריאותית. מנהג הספרדים היה לחשוש לכך, ואילו האשכנזים לא חששו לכך. יש רבים המתירים אפילו לדעת הספרדים, ומכל מקום יש ספרדים שמקפידים על כך גם היום.

הרחבה תוכלי למצוא כאן:

https://ph.yhb.org.il/17-36-05/

בהצלחה רבה

טוביה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן