דבש מדבורים אוכלי נבלות

חדשות כיפה רבני כושרות 30/11/21 18:07 כו בכסלו התשפב

שאלה

שלום,

לאחרונה התגלה זן דבורים אוכל נבלות שעדיין מפיק דבש: https://rotter.net/forum/scoops1/723033.shtml

שאלתי היא האם הדבש של אותן דבורים כשר, והאם הוא פרווה או שיש חשש לבשרי?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

לא אחראי מצידי להשיב על שאלה כזו ללא היכרות מעמיקה עם הדבורים.

אך אפשר לתת כיוון לדיון ההלכתי.

מכמה מקורות מוכח שדבש דבורים מותר באכילה.

בגמרא נחלקו מה הטעם שהדבש מותר, שהרי הוא יוצא מן הטמא.

התשובה שנפסקה להלכה גורסת שהדבורה איננה מעבירה את הדבש תהליך משמעותי בגופה, ולכן מכיון שהצוף כשר גם הדבש כשר.

לפי זה לכאורה דבש הדבורים שבנדון דידן איננו מותר, שהרי מקורו אינו כשר.

אנחנו אומנם איננו קובעים את ההלכה לפי הטעמים, אולם כאשר הטעם שאמרו חכמים איננו מסתדר בדבורים אלו מסתבר לומר שזהו איננו זן הדבורים שאת הדבש שלו התירה התורה.

כל האמור הוא רק לכיוון לדיון וללא הכרעת הלכה

בברכה

יצחק דביר

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן