דברים ברשות הרבים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 23/05/19 21:00 יח באייר התשעט

שאלה

שלום, יש לנו מחסן בבניין שהוא משותף לכל הדיירים לפני חמש שנים בערך נכנסתי להוציא משם עגלה והיה שם ספות עומדות בכניסה משתי הצדדים כשהוצאתי את העגלה פתאום אני רואה שנקרע הבד שמתחת לספה, אני לא יודעת אם זה היה ככה לפני או לא.. ואין לי מושג למי הספה הזאת היתה שייכת. נזכרתי בזה לאחרונה ורציתי לדעת מה צריך לעשות בנידון.. אני צריכה לשים כסף בצדקה? או שזה הבעיה של מי ששם שם את הספות בצורה שמפריעה להכנסה והוצאת של דברים?

תשובה

בס"ד, ל"ד למ"ט מונים תעש"ט

שלום וברכה

אינני מכיר את המציאות. אבל אם לא הייתה שום אפשרות להוציא את הספות ואח"כ להכניס את הדברים שלכם, אזי זה אונס ואין לשלם, אם הייתה אפשרות להכניס בלא לקרוע יש חובה לשלם. במקרה שלא יודעים של מי הספה יש להניח פתק שבעל הספה יפנה אליכם כדי לברר את הנושא. אמנם נראה לי שיש עוד אנשים שמכניסים שם את הדברים וא"כ יתכן שיש ספק שמא אחרים עשו קרע זה, ובמקרה כזה אתם פטורים מלשלם, אלא א"כ יש סברא שאתם קרעתם את הבד.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ