גניזה- תפילה לקהל לפני החופה

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 21/07/08 18:33 יח בתמוז התשסח

שאלה

אני מתחתנת בעז"ה, ולפני החופה ברצוני לחלק למשתתפים תפילה לפני החופה שחיבר הרב מרדכי אליהו, נוסח התפילה מצ"ב בהמשך.

שאלותיי הן:

1. האם יש צורך לגנוז את התפילה?

2. בהנחה שיש צורך לגנוז את התפילה, ובהנחה שאני אבקש ממישהי שתהיה אחראית לאסוף את התפילה שאנשים יניחו בחזרה על השולחנות, עד כמה שהיא תצליח, האם אני יוצאת ידי חובת גניזה? או שאני אחראית גם על אנשים שיקחו את התפילה הביתה, ולא יגנזו אותה אלא ישליכו אותה לפח- ובכך יצא שכרנו בהפסדנו?

3. שוב, בהנחה שיש צורך בגניזה, האם עדיף לוותר על הרעיון הזה כדי שלא נהיה שותפים לבעיה שכזו?

החתן שלי ואני מודים לך מראש על התשובה.

תפילה לקהל בעת החופה

יהי רצון מלפניך ה’ אלוקינו ואלוקי אבותינו שתשרה שכינתך בבית הזה ותסייע לחתן ולכלה לבנות בית בששון ושמחה. בית שישרו בו תמיד הגילה והרינה הדיצה והחדוה. בית מלא קדושה וטהרה. בית מלא בברכת ה’. בית שמקרב גאולתם של ישראל אנא ה’ זכה את החתן והכלה לחיות באהבה ואחוה שלום ורעות. זכה אותם לשמוח אחד בשני. זכה אותם בפרנסה טובה. זכה אותם בבנים ובבנות בריאים ושלמים.

אנא ה’ זכה אותנו לשמח את לב החתן והכלה ויתקיים בנו "כל המשמח חתן וכלה כאילו הקריב תודה, וכאילו בנה חורבה מחורבות ירושלים". ותתקים בהם ובכל ישראל השמחה הזו, ותרבה ותעלה מעלה מעלה בלי הפסק. עד שנזכה לגאולה שלמה.

אמן כן יהי רצון.

תשובה

לשואלת שלום רב.
זאת אכן תפילה נאה ורעיון נחמד.
תדפיסי התפילה כפי שהיא כתובה כאן, בלי שם ה' המפורש. תוסיפי למטה בקשה לשמור על קדושת הדף. מי שלא יחזיר את הדף אלא יקח הביתה זה באחריותו.
שיהיה במזל טוב.
בברכה
אפי קיציס