גלגול נשמות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 10/12/19 13:17 יב בכסלו התשפ

שאלה

קראתי שלחיות חתולים, כלבים אין נשמה שעולה למעלה אחרי מותם. איך בעצם יודעים את זה? הרי נשמה זה לא דבר מוחשי.

ואיך אצל בני האדם יודעים שהנשמה מתגלגלת לאחר מותה? זה ודאי או השערה?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

לאדם יש נפש, רוח נשמה, לפי סדר עולה, לבעלי חיים יש רק נפש אין להם נשמה. על כן אין להשוות בין האדם ובעלי החיים.

עניין גלגול הנשמות הוא דבר שלא הוזכר בתורה שבכתב אלא יש לה רמזים מסויימים, אבל בתורת הקבלה מרבים לעסוק בכך. בכל אופן מי שלא למד את כל השיטה של תורת הגלגולים לא כדאי שיתעסק בשאלות אלו. עדיף להרבות בלימוד של דברים שאנו יודעים ומבינים אותם היטב, כמשניות אבות, סדר הדורות וכדו'.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ