גירושין ישנים ומחילה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 27/05/22 09:24 כו באייר התשפב

שאלה

ב"ה

שלום כבוד הרב,

אני בעלת תשובה ב"ה חוויתי גירושין בגיל צעיר לאחר זמן נישואין קצר ללא ילדים.

הגירושין באו מהצד של האיש שחשב עלי שאיני מתאימה לו לאחר הנישואין וגילה בי דברים שהוא שנא..

באותו הזמן כלל לא רציתי בגט ההוא אלא רציתי לעשות שלום בית ובכלל אני אדם שמוכן לעשות שינויין וגמישה לקבל עד כדי מסירות נפש. יש לי בעיות אני מודעת להם, ויש לי מסירות נפש עצומה. בכל מקרה הוא היה נחוש שהדרך זה להתגרש מהר וזהו בלי לנסות לדבר.הגט היה מהיר מאד לא היה לי זמן הרבה להתבונן בזה וזה נגמר. מאז חלפו שנים רבות מאד.. ולצערי לא הצלחתי עדיין להתחתן. באמת לא דווקא בגלל בררנות אלא פשוט אני רואה מכשולים בדרך וצריכה סבייעתא דשמיא כדי שאוכל בכלל להתקדם עם נושא החתונה. ולאחרונה חזר בי הרבה מאד כעס על האיש ההוא, קשה לי מאד לסלוח. (אין לי קשר איתו ואין לי אפשרות לשלוח אליו אנשים לפיוס או לבקש ממנו פיוס וכו) אני רוצה לסלוח לו בלב ולא יודעת איך.

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אם הוא לא בקש סליחה - מן הדין אינך חייבת לסלוח לו.

אני מסכים אתך שחשוב וטוב לסלוח לו כדי שאת לא תסבלי מהכעסים שלך עליו.

סליחה אמתית בנושא כל כך טראומתי מחייבת טיפול רגשי עמוק בסיוע פסיכולוגי.

צריך להעלות את נושא הכעסים בטיפול. לטפל בו כבעיה רגשית לכל דבר.

אני בטוח שאחרי טיפול נכון תלמדי לחיות עם הרגשות הללו. ותוכלי לשחרר את הכעסים שיש לך.