גירושים אחרי בגידה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 17/06/19 08:41 יד בסיון התשעט

שאלה

התגרשנו ברבנות לפני חודשיים , ולפני שבועיים נודע לי שהיה לאשתי לשעבר בן זוג(הודתה בזה), הרבה לפני שהתגרשנו,

היא אומרת שעכשיו זה כבר לא מעניין אף אחד כי אנחנו כבר גרושים.

יש לנו 3 ילדים משותפים שאני ממש לא בטוח אם הם שלי בכלל,

אנחנו כרגע נמצאים בהליכים משפטיים בבית משפט לענייני משפחה .

אני רציתי שלום בית ברבנות והיא התנגדה בכל הכוח ונתנה כל מיני הוכחות שיקריות,

כרגע אני מבין למה היא כל כך התנגדה לשלום בית.

מה עליי לעשות בשלב זה?

תודה מראש

תשובה

שלום

כעת אל תעשה דבר.

הלכתית הילדים הנם ממך במציאות כזו.

לעניין אסורה לבועל- האשה מצד עצמה אם אכן היתה עם אותו אדם טרם שהתגרשה ממך, הרי היא אסורה עליו. אולם אתה לא מופקד על מימוש האיסור הזה, אלא היא והוא, וגם בית הדין אשר יודע את המציאות הזו ועד כמה היא מוכחת או לא מוכחת הלכתית (ועוד נתונים כגון האם היא נאמנת והוא נאמן).

אמנם מבחינת תביעת תשלומים, אכן יש חשיבות גם בנושא זה שבית הדין יביא בחשבון את הודאתה על בגידתה.

עליך להתמקד בעצמך כעת, ובילדיך. בנה בית חדש, נקי וישר, והתקדם בחייך למקום טוב. אל תפנה בעיקר אל העבר ואל האשה הזו, היא אינה אתה, יש לה בחירה חופשית ויש דיין בשמים.

כל טוב