גיור

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 14/08/22 09:05 יז באב התשפב

שאלה

שלום וברכה,

אמא שלי עברה תהליך גיור אורתודוקסי לפני שהתחתנה ושש שנים לפני שנולדתי מאחר ורק אמא שלה חסרת דת אך שאר דורות המשפחה יהודים וסבתה של אמי מצד אביה של אמי הייתה בשואה. אמא שלי רצתה שאימה תתגייר במשך שנים עד שאישרו לה את הגיור בשבילה והיא סירבה. כיום היא לא מקיימת מצוות מסויימות והבוחטת ביניהן הינה אי שמירת שבת למרות שהייתה לנו תקופה שכן שמרנו. אני בקשר עם בחור חרדי לשעבר שממשפחה חרדית. כבר בחודשים הראשונים הם בנו על כך שניתחתן אבל כרגע בכלל לא רוצים שניהיה בקשר רציני מאחר ולפי אמונתם אני כלל לא יהודיה כי אמא שלי לא ממשיכה בעול התורה והמצוות. שזה כלל לא נחשב כאילו עשתה גיור מעולם ואני לא יהודיה. האם זה המצב? מה אני יכולה לעשות? אמא שלי לא שומרת שבת באדיקות אבל עושה השתדלות ען מה שהיא יכולה,: נמנעת מנסיעות ברכב, לא מדליקה אש בשבת וכו.מה אני נחשבת? האם יש משהו שעליי לעשות? הבנתי שגיור לא יתנו לי לעשות כי יש אישור ותעודה מהרבנות ואני נחשבת יהודיה לכל דבר ועניין אך מבחינת משפחה שמרנית אני כלל לא. אשמח לקבלת תשובה, שבוע טוב ומבורך!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

הצטערתי לקרוא את מכתבך.

לעניין שאלתך, את יהודיה וגם אמך יהודיה מבחינה הלכתית ללא ספק. מכיוון שכנראה שכאשר עשו את הגיור האמא שמרה יותר מצוות, ועל כן היא גיורת אלא שאמנותה נחלשה, ככל יהודי שלפעמים יורד בענייני אמונה. על כן כנראה שהיא יהודיה גמורה וכך גם את. אולם יתכן שיש משפחות חרדיות שלא רוצות להכיר כלל בגיור הרבנות, אלא רוצות גיור של עצמן, במקרה כזה את יכולה לעשות גיור לחומרא חוזר בבתי דין חרדיים (אם את מאמינה בקב"ה ושומרת תורה ומצוות), לדעתי דבר זה מקובל לחלוטין אפילו בעולם החרדי. בכל מקרה הגיור הקודם שהוא מבחינה הלכתית תופס לא מפריע לעבור עוד תהליכי גיור אם אמנם את והחבר שומרי תורה ומצוות.

אחזק אותך שתצליחי בכל מה שתעשי

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן