גיור

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 02/03/21 12:48 יח באדר התשפא

שאלה

בס"ד

שלום רב.

כיצד גיור משפיע על פנימיות המתגייר? האם הוא זוכה לרמת נשמה שלא הייתה בו? כזאת של יהודי? ואם כך הדבר, כיצד יודעים שהגיור התקבל בשמיים? והאם בגלגול הבא המתגייר יהיה יהודי?

תודה מראש

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

בשעה שהמתגייר מקבל על עצמו להכנס לכלל ישראל, על ידי בית דין המוסמך מדורי דורות, הרי הוא מצטרף לעם היהודי והוא חלק מהעם הנבחר. רק בית דין שבא מכח כלל ישראל יכול להכניס יהודים לעם ישראל, כל בית אחר (רפורמי\קונסרווטיבי וכו') שאינם מאמינים שהתורה הזאת לא תהא מוחלפת, ומשנים בתורה עצמה, אינם מוגדרים כלל כבית דין, ועל כן אין משמעות להחלטות שלהם.

הקב"ה ניצב בעדת א-ל, ולכן הבא לפני ב"ד של ישראל הוא עולה לנשמת עם ישראל. ואנו בטוחים שמה שעושים בבתי דין רבניים הוא מתקבל אצל הקב"ה.

הגר לאחר גיורו הוא כיהודי שנולד ומכאן שכל השכר והעונש הוא על פי התורה.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן