גיור

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 26/06/20 11:44 ד בתמוז התשפ

שאלה

שלום אני נולדתי לאימא לא יהודייה ולא נוצרייה כלומר היא לא הוטבלה בנוצרות ולאבא יהודי ומגיל קטן אני גרה עם סבא וסבתא

סבא יהודי וסבתא לא יהודייה ולא נוצרייה ומגיל קטן אני חוגגת את כל החגים עם סבא ושומרת מצוות ומאוד מחוברת לעם היהודי כי זה החינוך שקיבלתי ממנו מגיל קטן והבנתי שאני צריכה לעבור גיור והשאלה שלי היא האם תהליך הגיור הוא ארוך? ומה צריך לעשות? לאן לגשת?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

את אינך צריכה לעבוד גיור, את חיה בישראל כאזרחית ישראלית שוות זכויות ללא הפליה. אם את רוצה להתחבר לעם היהודי מדורי דורות, ולהמשיך עם העם היהודי, את צריכה לעשות גיור. גיור איננו תעודה או מסמך אלא דרך חיים והתנהגות, על כן אם רוצה להצטרף לעם היהודי ולשמור את אורח החיים היהודי, בשמחה תוכלי להתגייר. אינני מכיר אותך באופן אישי, כך שאינני יודע את מצבך, אבל באופן כללי קורס גיור נמשך כ- 10 חדשים (יש מספר אופציות), כולל לווי עם משפחה דתית וכדו', זה הליך מרתק של הכרת העם היהודי משורשיו עד ימינו אלו. מי שרוצה להיות חלק מהעם היהודי נהנה מהקורס הזה ומי שרוצה זאת כתעודה בלבד לא נהנה. כדאי לפנות לאגף הגיור באזור מגורייך (אפשר לחפש באינטרנט את מס' הטלפון).

בהצלחה רבה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ