גיור

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 03/12/19 13:24 ה בכסלו התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב,

יש לי עניין קצת מסובך בעניין גיור. ממש לפני מספר ימים חבר שלי גילה כי הוא נולד לאם שאינה יהודייה אך האבא יהודי.

חודש לאחר הלידה האם נפטרה ולכן לא יכלה להתחיל תהליך גיור. כיום הוא מתגורר עם האב- שנישא בשנית לאישה יהודייה. הוא גדל והתחנך על ערכי הדת, משתדל לשמור את השבת כהלכתה וכן מקיים מצוות כגון הנחת תפילין, תפילת מנחה וערבית. שומר בקפידה את צום כיפור וצום תשעה באב (משתדל לצום גם את שאר הצומות). אציין שעשו לו ברית מילה, וכשהגיע לגיל מצוות עלה לתורה. עד היום ניהל אורח חיים המושתת על ערכי הדת ומצוות התורה.

מה התהליך שעליו לעבור על מנת שברבנות יכירו בו כיהודי?

תודה רבה.

תשובה

שלום

עליו לגשת לבית דין לגיור המוכר על ידי הרה"ר לישראל, ולעבור גיור. מפאת הסיפור שלו, התהליך לא יהיה ארוך וקשה עבורו.

בהצלחה