גיור

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 15/02/07 22:06 כז בשבט התשסז

שאלה

שלום כבוד הרב

ברצוני לשאול מספר שאלות בנושא גיור ,חתונה ,סטאטוס התינוק לאם לא יהודיה וברית מילה .

אנו זוג שנמצא בתהליך גיור למעלה מחודש ובת זוגתי בחודש ה- 4 להריונה .היא עלתה לארץ לפני 6 שנים מאחר והרגישה צורך לכך מכיוון שאביה יהודי אך כל משפחתה לא נמצאת בארץ, כפי הנראה אין אפשרות לזרז את הגיור מאחר והגיור הוא לא לשם התינוק אלא לשם הפיכתה של בת זוגתי ליהודיה - למרות שאם היינו יכולים לזרז את התהליך בכדי להקל על התינוק הנולד בעתיד - בכדי שיוולד לאם יהודיה - זהו רצוני אך לא השכלתי להבין מכמה יודעי עיניין שאין זה מקובל.דבר נוסף -מאחר ואיננו נשואים -גם לא אזרחית - מה הינך מציע לנו לעשות?אולי חתונה בח"ול ? ואם זה יהיה בן - מה בהקשר של ברית מילה ? אחרי 8 ימים ? ועל ידי מי ?האם נוכל לרשום את התינוק על שמי למרות שאינינו נשואים?

ממתין בכליון עיניים לתשובתך

ותודה מראש

תשובה

שלום וברכה
א. ראשית, ברוכים הבאים.
ב. אין זה מדויק שלא ניתן לזרז את הגיור. מובן שזרוז הגיור מותנה בלימוד אינטנסיבי מאוד לקראתו, ולפעמים הרכבי בתי הדין לגיור משתכנעים ברצינות הכוונה ומסייעים ללידה כשכבר יהודים. אני מציע לפנות לבית דין כזה ולדבר אתו ישירות.
ג. אני מציע להמתין עם החתונה עד שתוכלו להקים ביחד בית כדת משה וישראל.
ד. הבן יעבור ברית מילה שהיא עצמה תהיה תהליך הגיור.
ה. תינוק ניתן לרשום על שם האבא גם אם לא נשואים.

קיצורו של דבר, המצב פחות גרוע ממה שהוא נראה. אני מציע כי תפנו לרב באזור מקום מגורכם, והוא יוכל להדריך אתכם מה לעשות.

כל טוב ושיהיה בשעה טובה