גיור בזוגיות

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 22/08/19 07:16 כא באב התשעט

שאלה

שלום הרב,

אני משתתפת בקורס גיור של נתיב, כשסיפרתי למורה בקורס שיש לי חבר הוא אמר שבכדי להמשיך את תהליך הגיור אנחנו צריכים לקבוע תאריך לחתונה. מדוע? האם הם יכולים להפסיק את תהליך הגיור שלי מכיוון שאני בזוגיות? ואם אנחנו לא מקיימים יחסי אישות (כי אני עדיין בתהליכי הגיור) מה זה משנה אם אני בזוגיות או לא?

חשוב לי לציין בנוסף שבן זוגי תומך בגיור מתעניין ומגיע איתי לשיעורים.

תודה רבה

תשובה

שלום

את השאלה הזאת את צריכה להפנות למורה.

אני לא מכיר מקרוב את המדיניות המפורטת, אבל היות ותהליך הגיור כולל קבלת מצוות, בהחלט הגיוני שתנאי להמשך התהליך יהיה שלא לחיות בצורה המנוגדת לתורה.

אבל שוב, בגלל שאני לא מכיר את כל פרטי המקרה, אני מציע לשאול את אותו מורה או את מנהל המכון.

כל טוב ובהצלחה רבה