גיוס נשים

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 28/07/20 16:31 ז באב התשפ

שאלה

שלום הרב,ראיתי שענית שיש איסור הלכתי לנשים להתגייס,רציתי לדעת מה הרב עונה לגבי רבנים שאכן מתירים ואף מלמדים במדרשות הקודמות לגיוס, האם ייתכן בעקבות זה שזה מותר? תודה רבה!

תשובה

שלום

חלק מהרבנים היקרים עושים זאת משום שממילא הן מתגייסות, ועדיף שתתמלאנה ביראת שמים מאשר להתגייס ישירות. הם אינם מתירים, אלא משפרים את מה שכבר קרה.

אולם חלקם אכן חולקים על גדולי ישראל מכל המגזרים.

למעשה כמו בכל נושא הלכתי, יש להקשיב לגדולי הפוסקים, ולא למיעוט במניין, בגיל, ובגדלות התורה.

גם אם רצונם של האחרונים הוא להיטיב ולא להרע.

כל טוב