גיוס למשטרה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 15/07/20 08:38 כג בתמוז התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב אני תלמיד ישיבת הסדר

בגמר המסלול החלטתי שאני רוצה להתגייס למשטרה לכוחות היסמ .. לאחרונה כל מיני אימרות של אנשים אומרים שזה בעיה לאדם דתי להתגייס למשטרה .. אפילו לא אפשרי.. האם יש אמת בדברים אלו?

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על הרצון ועל המגמה.

אני מתפלא מאוד על דברים ששמעת.

קיומה של המשטרה הוא חיוני במובן המלא ביותר של פיקוח נפש של האומה. לא לחינם ציוותה התורה "...ושוטרים תתן לך", ולא לחינם קבעו חכמים שחובת מינוי מלך היא "שתהא אימתו עליך" (כדאי לראות את השיעור

), ולא לחינם אמרו חכמים "הוי מתפלל בשלומה של מלכות". זוהי חיונית שאין כמותה.

עצם קיומה של משטרה והתגייסות לה הם מלאכת קודש של ממש, ולעתים קיומה יותר חיוני מאשר מאבקים צבאיים.

האם יש דברים מקולקלים במשטרה ? בוודאי. המשטרה לעתים נדרשת על ידי השלטון לעשות דברים שאסור לעשותם; היא לעתים אינה מבחינה בין החובה להפעיל כוח ובין האיסור להפעיל אלימות (ראה: https://www.israelhayom.co.il/article/670797) ועוד.

אולם אם היינו מחליטים להיות חלק רק מדברים שאין בהם קלקול - כדאי שלא להיות חלק מהחיים בכלל, מעולם הישיבות, מעולם דרך הארץ ועוד ועוד.

על כן, לך בכוחך זה, מלא את השליחות החיונית הזו, ובד בבד תדע לך כי צפויות לך התמודדויות קשות מאוד: למן שמירה על עצמך שלא להפעיל אלימות ולא להתדרדר למקומות שניתן להתדרדר אליהם כשכוח מופקד בידך, דרך אתגרים בתחום קיום מצוות, ועד המשימה הגדולה שתוכל ליטול על עצמך בכל מקום בו תהיה.

מומלץ מאוד לבחון את האפשרות להתגייס דרך "מאמינים במשטרה" (https://bit.ly/2ZrNZJK).

כל טוב