גזל

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 23/01/22 17:03 כא בשבט התשפב

שאלה

שלום רב,

לפני הרבה מאוד שנים אני ואח שלי לצערי גנבו כמה וכמה עפרונות מחנות כלשהי(אני זוכר איזו)

האם יש חובה להחזיר וכד' או שמא מותר לי להנות מהעפרון(האמת היא שאני לא בטוח שהאם העפרון שיש בידי כרגע הוא אותו אחד או אחר שאח שלי מצא בגלל שגנבנו את העפרונות האלה לפני הרבה שנים. אני חושב שעוד לא היינו 13 אבל לא בטוח)

תודה ושבוע טוב

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אתה צריך להחזיר את העפרונות. אם השתמשת בהם, או שאינך יודע מה בדיוק קרה מאז, אתה צריך להחזיר את הערך שלהם כפי שהיו בזמן הגנבה. אני בטוח שבעל החנות ישמח לפגוש אדם שמתקן את דרכיו. גם אתה תקיים כך את מצוות התשובה.