גזל

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 29/03/20 18:27 ד בניסן התשפ

שאלה

כבוד הרב שלום,

רצוני לדעת אם יש עניין גזל אם אני מורידה אפליקציה של עיצוב תמונות וחלק מהאפטים עולים כסף ובמקום לשלם אני משתמשת בהם על ידי צילום מסך האם זה גזל ואני צריכה לשלם או שגזל לא חל על זה?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אם הבעלים של האפלקציה דורש על כך כסף, יש בכך גזל כיוון שהוא מקפיד על התוכנה הזאת. גם צילום מסך אסור, אם הבעלים מקפיד, ובייחוד שיש בכך אפקטים שונים, יש בכך גזל. אבל כדאי לחפש גי' ישנות שלא דורשים עליהם שכר.

בברכת חג כשר ושמח

בניסן נגאלו ובניסן עתידין להגאל

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן