גזל לעומת הלבנת פנים?

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 02/03/19 23:31 כה באדר א'

שאלה

אני לומדת באולפנה והמחנכת שלנו יצאה לחופשת לידה ובאה מחנכת מחליפה והכיתה לא הסתדרה איתה(לא שאני הכי מתה עלייה...)

אבל הן ממש הגזימו אז הן תלו שלט כזה של מתי שירן(שם בדוי של המחנכת האמיתית)חוזרת? ואז עוד שלט של 15 יום...

הן תלו את זה מול העיניים של המורה אז בסוף הלימודים שכולן הלכו תלשתי אותו וזרקתי לפח...

זה נחשב לגזל(אם הייתי מבקשת להוריד או שזה לא יפה אז הן היו מחרימות אותי)

תשובה

שבוע טוב.

אני חושב שעשית מצווה גדולה.

חז"ל אמרו שהמלבין פני חבירו ברבים כאילו שופך דמים, ולכן נראה לי פשוט שכמו שמצווה לעשות דבר כזה כדי להציל חיים של בן אדם, ככה זה גם מצווה לעשות זאת כדי למנוע את ההשפלה.

מציע למצוא מישהי בצוות שאת יכולה לדבר איתה על זה בשקט, כדי שהיא תחשוב איך למנוע שזה לא יקרה שוב.

כל הכבוד

חזקי ואימצי