גזל ושעטנז

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 12/05/19 13:42 ז באייר התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב,

ברצוני לדעת האם יש מן הגזל / הונאה בהעברת צעצוע שנקנה עבור ילד ומזה תקופה שלא נעשה בו שימוש לצורך צדקה.

שואלת מתוך ידיעה על הקושי של הילד לחלוק עם האחר. במקביל אשמח לדעת היכן אוכל להשכיל בידע על הנחלת ערכי הנתינה לילדיי, האם יש ספר המתמקד בנושא

רב

שאלה נוספת בעניין שעטנז.

כיצד נכון לנהוג בבגדים המצויים בבית בעניין איסור זה. נודעתי לחומרה לאחרונה וכמות הביגוד ב"ה גדולה. האם עלי לשלוח את הבגדים כולם לבדיקה? האם מותר להעבירם הלאה? מהיכן מתחילים

תודה רבה לכבוד הרב.

תשובה

בסד

שלום וברכת ד'

א. לקטן נוח במה שהוריו עושים בעבורו בצעצועים. כך הוא מקבל צעצועים וכך גם מוסרים לאחרים בייחוד שהוא קטן שאין בו דעת לקנות.

ב. יש לבדוק רק בגדים שיש בהם צמר. כמו כן יש בבגד חלקים קשים.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי