גומיה לשיער בשבת בימים חמים

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 12/08/20 16:34 כב באב התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב.

אני סובלת מאוד ממזג האוויר החם של הקיץ וברצוני לדעת האם מותר לי לאסוף את השיער בגומיה בשבת?יש לי נשירת שיער וכשאני מורידה את הגומיה ,נתלש שיער.אני מרגישה שאני לא יכולה לא לאסוף את השיער בימים חמים אלו זה גורם לי הרבה צער.

תודה מראש

תשובה

שלום

הכלל הוא שאם את עושה פעולה שבהכרח תגרום לפעולה אסורה, זה אסור. אבל אם לא בטוח במאה אחוז שזה יקרה, זה מותר.

לכן, אם כשאת מורידה את הגומיה לא בטוח שייתלשו שערות, מותר לעשות את זה. אבל אם זה תמיד תולש שערות, זה אסור, ואז צריך למצוא פתרון, כמו למשל גומיה רפויה (פחות להדק אותה). כמו כן, כדאי לוודא האם באמת תמיד נתלשות שערות או שאלו שערות שכבר היו על הגומיה מפעמים קודמות (אפשר לבדוק בעזרת גומיה חדשה).

כל טוב