גויים, המשיח והשואה.

הרב אלדד יונה הרב אלדד יונה 06/05/20 14:18 יב באייר התשפ

שאלה

שלום.

בזמן האחרון קראתי כמה מאמרים על הגויים ביהדות והציק לי שהם נחשבים ל"נחותים" יותר מעם ישראל.

הרי אלוהים יצר אותם בדיוק כמונו אז למה יהודי לא יכול להתחתן עם גויה ולהיפך?

קראתי גם פעם אחת שזה בסדר לרצוח גוי אך לרצוח יהודי זה אסור, אני לא יודע אם זה נכון אבל זה מרגיש לי שהיחס בין היהודים לגויים זה קצת דומה לשואה רק להיפך.

מה הסיבה שאלוהים יצר את הגויים? אם אנחנו העם הנבחר אז מדוע צריך עמים אחרים סביבנו?

עוד משהו על המשיח והשואה.

היטלר האמין שיהיה מלחמה והגזע הארי יהיה מול העם היהודי לכן ניסה להשמידנו.

על המשיח כתוב שמתי שיבוא יילחם בעמים שונאי ישראל ויביס אותם עם כוח אלוהים.

אז מה שהיטלר האמין בו זה אמיתי? למרות המעשים הרעים שעשה.

לאלוהים יש צורה או שהוא דבר מופשט?

האם אלוהים יבחר את המשיח היותו בן אדם טוב או בגלל האמונה שלו באלוהים?

איפה נאמר שאם אלוהים לא יבוא עוד 200 שנה אני לא יודע בדיוק אז זה אומר שאין תורה?זה אמיתי?

תודה על התשובה מראש!

תשובה

שלום וברכה,

1) אין לזה קשר לנחותים. יהודי מחויב ל613 מצוות וגוי רק ל7, ומכיוון שהסיבה העיקרית לחיינו היא לקיים מצוות, זה השיקול העיקרי.

2) חס ושלום לטעות שהתורה התירה רצח גוי. מאיפה הבאת את הטעות החמורה הזו?

3) גם הגויים מחויבים ב7 מצוות, אבל פחות מעם ישראל שמחויבים ב613.

4) לא הבנתי מה הקשר להיטלר ולמשיח

5) בוודאי שאלוקים הוא מופשט, זה אחד מעיקרי האמונה.

6) איננו יודעים מי הראוי להיות משיח.

7) כתוב שהעולם לא יתקיים יותר מ6000 שנה, ואנחנו בשנה ה5780. אבל לא ברור מה הפשט בזה.

קיצרתי בגלל שהיו כמה שאלות ביחד.

בהצלחה רבה