בתי לסבית

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 17/07/19 15:17 יד בתמוז התשעט

שאלה

בתי בת 21 שגדלה בבית דתי ושומרת תורה ומצוות הודיעה לנו שהיא לסבית ויש לה בת זוג. מה גם שהיא שלמה עם זה ולא רוצה לעשות טיפול

מה אפשר לעשות שהקבה" יעזור ויהפוך את רצונה?

האם פדיון נפש יכול להיות רלונטית בעניין הזה?

אם לא מה עושים?

תודה

שרה

תשובה

שלום

בהנחה שניסיתם לדבר על ליבה פעמיים ופעם, והיא עומדת בסורה, אזי לעניות דעתי אין מה לעשות יותר במקרה זה, זולת תפילה וריבוי אהבה כלפיה, כולל סיוע לכל צרכיה שתבקש.

כמובן זאת לצד זכרון האמת הקבועה בתוככם כהורים, שאתם יראי שמים שלא רואים בזוגיות כזו דבר חיובי אלא דבר איסור.

מתוך אמונה גדולה בביתכם, תפילה עליה, ריבוי אהבתה, והמשך עמדתכם הפנימית כאנשי תורה, בע"ה היא או צאצאיה או צאצאי צאצאיה (בהנחה שיהיו) יושפעו לטובה וישובו בע"ה. אין ברירה אחרת, ואתם כהורים מצווים מאת ד' לנסות להיטיב דרכיה, ובמקרה זה הדבר אפשרי רק בדרכי אהבה וקרבה.

תוכלו כהורים להיעזר אולי בדברים אלו-

www.youtube.com/watch?v=yhml_KxVRVY

www.youtube.com/watch?v=T4xIk7YcR3k

אגרות הראיה קלח, לרב מילשטיין שבניו סרו מן הדרך-

"ע"כ לדעתי, עצתי היא לכבודו, שאמנם יותר מכפי יכלתו ודאי אין שום חיוב להעמיס על עצמו, אבל כמה שיש לו יכולת בידו יקרבם בסיוע לצרכי פרנסתם וצרכיהם המוכרחים, ויהי´ לו בזה מקום להביע דברי מוסר בשכל טוב במכתבים. וברית כרותה היא לדברים היוצאים מן הלב, שהם פועלים אם הרבה ואם מעט, אבל גם המעט הוא יקר מאד"

כל טוב