בתולין

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 30/11/17 14:08 יב בכסלו התשעח

שאלה

שלום וברכה,

לאחרונה יוצא לי לקרוא בספרים בנושא מציאת זיווג ונישואין. שהגבר בתקופת אירוסיו טרוד ולחוץ שמא יגלה שאינה בתולה...

מה העניין? שמעתי כמה וכמה מקרים על בחורות חרדיות ושמורות (וגם חילוניות, הדבר מצוי) שלא ירד להן דם בפעם הראשונה.

א. האם אני צריכה לדאוג מזה?

ב. האם מעלים לבחורים בהדרכת חתנים את המודעות שישימו לב אם יורד דם או לא?

ג. מה אם לא ירד דם, יכולות להיות אלף ואחת סיבות חיצוניות שגרמו לקרום העדין הזה להיקרע בלי שאשים לב, אצטרך להסביר את עצמי או להתנצל או "להילחם" על האמת?

הנושא משומה קצת מדאיג אותי. למרות היותי ב"ה חרדית שמורה מבטן ומלידה.

תודה רבה ושבת שלום!

תשובה

שלום

א. לא

ב. מדברים על כך בעיקר מצד היחס העדין והמתחשב שצריך להיות לו כלפי אשתו לאחר שזה מתרחש, וכן מלמדים אותו את הלכות פרישה

ג. לא

ישנו הבדל בין טענת פתח פתוח ובין טענת היעדרות דם בתולים. על כל פנים, שתיהן בימינו אינן משמשות כטענות קבילות בידי הבעל.

טעם הדבר הוא, שבימינו וגם בדורות האחרונים שעברו, גוף האשה השתנה עד כדי כך שנשים רבות אינן רואות דם בשל ביתוק הקרום או בביאה ראשונה. וכן בשל השימוש הרווח במוצרים פנימיים לספיגת דם הוסת כבר מגיל צעיר.

יעויין למשל בשו"ת יבי"א יב אה"ע סימן נז.

כל טוב