בשר וחלב

חדשות כיפה רבני כושרות 28/11/21 14:44 כד בכסלו התשפב

שאלה

שבוע טוב. יש לי מג'מיקס שהשימוש בו הוא לירקות פירןת וכו. לצורך שימוש למאכלים בשריים וחלביים.אןלי בעבר נעשה בו שימוש עם חמאה בלהב נפרד אבל באותו מיכל.

השאלה היא בעקבות ירקות כמו שום ובצל, שנחתכו בסכין בשרית או חלבית לפני הקיצוץ במכשיר. אני מניחה שהסכין היתה נקיה . לא יודעת אם היה בה שימוש אחר קודם לכן.

הניקוי שלו תמיד בין כלים חלביים

האם מותר ובאיזה אופו להשתמש במגי'מקס?

תודה

תשובה

שלום וברכה

אם חתכו בו גם מאכל חריף שנחתך בסכין חלבית, וגם כזה שנחתך בבשרית יש בכך בעיה.

(לנוהגים כגר"ע יוסף הבעיה היא רק אם הסכינים היו בנות יומן).

לכן יש להגעיל את הסכינים בכלי מים רותחים.

והמלצה מעתה: רכשו לכם קרש חיתוך וסכין פרווה, והקפידו לחתוך רק בהם מאכלים חריפים. הדבר חוסך תקלות רבות במטבח.

בברכה

יצחק דביר