סגור

בשר וחלב

שלום וברכה.

1. שטפו ידיים שטיפלו בבשר לא מבושל, במים חמים מאד ללא סבון, בכיור חלבי שהיו בו סיר, מחבת צלחות סכון, עם שיירי גבינות צהובות מבושלו. האם יש בעיה לכלים?

2. האם ניתן להכשיר כלי בישול מעץ) חלביים שנגעו בשמן בשרי חם?

3. כלי קרמיקה שאופים בו לחם בדכ בתנור חלבי ובא במגע עם שמן בשרי רותח, )טיפות( יש צור להכשיר? ניתן?

תוכן התשובה:

שלום וברכה

1. חום המים האוסר הוא דווקא אם היד סולדת בו, שאי אפשר לגעת במים ללא להרתע. אם זה לא חום המים אין כל בעיה.

2. כן.

3. אין אפשרות להגעיל כלי קרמיקה, מפני שהם נחשבים כחרס.

במקרה הצורך יש לפנות למורה הוראה כדי להבין את המקרה המדויק ועל פיו לקבל תשובה.

בברכה

יצחק דביר

התשובה התקבלה מרבני כושרות, שאלות בנושאי כשרות
ד בכסלו התשפא
,
20 בנובמבר, 2020
לקריאה נוספת
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה
המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

כבר נפתח. קניון איילון צילום: מרים אלסטר, פלאש 90

15 קניונים נפתחים ברחבי הארץ: אלו הקניונים שזכו בהגרלה

קרא עוד