בשלות לנישואים

חדשות כיפה חברים מקשיבים 27/07/18 07:46 טו באב התשעח

שאלה

שלום, אני חושב כבר הרבה זמן על נישואים ולמדתי כבר מספר ספרים עד היום. משיחות עם רבנים, חברים וסתם אנשים עולה שאני נחשב בוגר ומוכן ביחס לגילי ולסביבה הכללית, אך בכל זאת אני מרגיש שלצערי זה עדיין לא הזמן ותחילה עליי להתאקלם מעט בישיבה בשנה הבאה ואז אחליט כיצד ממשיכים. במקביל לתקופת ההתאקלמות אני מרגיש שאינני בשל מספיק לנישואים אך מנגד אני מרגיש חוסר התקדמות וחוסר בהירות לאן להמשיך, אשמח לדעת כיצד לפתור זאת ולעבוד על מה שמכונה בשלות פנימית, איזה ספרים עשויים להועיל לי בעניין באופן כללי ובפרט בנושא זה. תודה מראש.

תשובה

שלום לך!

אתחיל בכל שמשמח כל כך לקרא את דבריך המכוונים לאמת.

לא אחת אנחנו "נשאבים" אחר החיים, ואתה לוקח את הנושא אולי בין החשובים והרגישים ביותר ולא "רץ על עיוור".

אשריך!

אכן, בנושא היציאה לטובת נישואין לא אחת מתקיים פער.

לעיתים הפער הוא בין הרצון-לבין הבשלות, דהיינו אדם הרוצה להתחתן אך אינו בשל.

וכן להיפך אדם הבשל אך אינו מעוניין.

אתה מתאר מציאות בה הסביבה משדרת לך כי אתה בשל, אך אתה חש כי לא הגיע הזמן.

נתחיל בלחדד מעט את שני הנושאים שהעלית שלא אחת הם קשורים זה בזה - חתונה וישיבה

הקמת בית

השלב אולי החשוב בחייו של אדם, בו הוא יוצא מעצמו, ומבין שהנתינה היא היא החיים.

האדם מבין ורוצה להכנס למערכת מאתגרת ומצמיחה - כלכלה, זוגיות, משברים, קימה בלילה לילדים וכן על זו הדרך.. הוא מבין כי עליו לערוך ויתורים רבים מתוך אהבה ושמחה - זו מדרגה נוספת בנפש.

לימוד בישיבה

מטרת הלימוד בישיבה היא ההיכרות שלנו עם עצמנו, עם מי שאנחנו, מה שחשוב לנו, בניית המידות שבנו, הישיבה היא כעין חממה להיכרות עצמית דרך התורה, על כן גם היא פוטנציאל גדול מאד לגדילה ולחשיפת - מי אני? מה חשוב לי? במה אני מאמין? והרי גם לגילויי על עצמי, ועל הפיתוח שלי יש רק משמעות למי שאתחתן, עם מי שארצה להקים בית, על פי ערכים מסויימים, דרך שאסלול.

לתשובות שאדם מקבל לעצמו בישיבה - יש משמעות עצומה בהקמת ביתו.

ראה, תיארת מציאות בה קראת ספרים בנושא,

הסביבה אומרת לך כי אתה בשל

אך אתה, עצמך, בעל הרצון - חש כי אינך בשל עדיין, ומה יותר חזק? מה בסוף הכי רלוונטי ביחס אליי?(דרך אגב בכל סוגיה)

מה אני מרגיש ביחס לקורה אותי, ופחות מה שהחוץ אומר לי(וזה לא משנה בין אם מדובר בספר לבין אנשים)

כיוון שאינך עדיין בגיל בו הדבר מעיד על בעיה(תחושה של חוסר בשלות) אולי שווה פשוט להקשיב לקול הפנימי שלך, לרצון שלך.

לא אחת, יוצאים אנשים לעולם הדייטים ונוחלים או מנחילים אכזבה דווקא בגלל הנקודה שיצאו, טרם רצו-באמת רצו.

ועל כן נראה ששווה להתחיל בוודאי -להתחיל את הישיבה ולהכנס ללמוד, לשמוח ולצמוח,

והיה ומתעורר בך הרצון-באמת, אז שווה להתחיל ולחשוב עם עצמך - האם אני בשל לכל ה"כלול בנישואין" האם אני כבר שם?

נראה שאין ספר המגדיר מתי אדם צריך לצאת או מתי אדם "בשל"- אלא כפי שאמרנו, אדם המוכן לוויתורים מתוך שמחה ואהבה.

אנדקציה טובה שאדם חכם אמר לי פעם,

היא האם אתה מוכן כעת להיות אבא כבר השנה? לחבוק ילד ולהיות אחראי עליו?

באם התשובה חיובית, אולי שווה להתחיל את הישיבה ולראות האם מתעורר בך רצון פנימי אמיתי-להקים בית.

אך אם תוסיף לחוש כי עדיין לא הגיע הזמן ואתה עוד רוצה להעמיק את ההיכרות שלך עם עצמך - עשה זאת, עד שתחוש כי הגעת לשלימות מספקת עם עצמך, עד כי אתה בהחלט מקבל כי אתה יכול לצאת ממי שאתה ולהתחבר לאשה ולחיות חיים שיתופיים מלאים וכן להיות אחראי על הבאת חיים לעולם על כל המשתמע מכך.

אם כן רק נסכם:

1. חשוב שנקשיב לקול הפנימי שלנו, הוא בסוף-אנחנו.

2. גילך עדיין לא מצריך "לחץ" בנושא, ועל כן שווה להתחיל עם הוודאי בכל העוצמה - ואז אולי הספק יתברר מאליו.

3. הספר הטוב ביותר עבור הנושא הזה, הוא ספר ליבך.

אז אחי היקר,

מאחל לך הרבה הצלחה בשנה הקרובה,

בחירות טובות תמיד,

בהערכה גדולה,

חנן.

hananb1081@gmail.com