בשולי גויים ב- black נתניה

חדשות כיפה רבני כושרות 29/12/19 22:29 א בטבת התשפ

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב,

במסעדה בלאק (black) בנתניה (קניון עיר ימים) יש תעודת כשרות.

מישהו דתי משם (לא יודע אם הוא עובד או אחד המנהלים או משהו כזה) אמר שאם אני רוצה יש אפשרות שזה לא יהיה בישולי גויים.

אך מה שאני יודע מראש שבישולי גויים זה בכללי לא כשר, נכון?

אז איך יכול להיות שיש בכלל אפשרות לבישולי גויים?

*קשה לי לשאול אותו על כך כיוון שבדרך כלל שאני הולך אני נמצא עם קרובים ולא נעים לי.... אשמח אם כבוד הרב יוכל לברר.

תודה רבה!!

תשובה

שלום וברכה

איני מכיר, אך אני ממליץ לך להתקשר למשגיח ולברר האם רמת הכשרות מתאימה לכם:

https://www.kosharot.co.il/index2.php?id=412638&lang=HEB

אני מניח שכשאמרו לך על בישולי גויים התכוונו לבישול שלםי האשכנזים אינו נחשב לבישול גוים, ולפי הספרדים הוא אסור.