ברכת מעין שלוש

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 04/02/20 14:07 ט בשבט התשפ

שאלה

שלום, רציתי לדעת... אם אכלתי פרי עץ ובנוסף אכלתי מאכל שהכל נהיה בדברו האם אצטרך לברך גם על המחיה ועל הכלכלה וגם על העץ ועל פרי העץ בנפרד?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

על שבעת המינים מברכים לאחר אכילתם על העץ ועל פי העץ,

על חמשת מיני דגן מברכים על המחיה ועל הכלכלה.

אכל גם מזונות וגם משבעת המינים, עושים ברכה אחת אלא שאומרים על המחיה ועל הכלכה, ועל העץ ועל פרי העץ.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן