ברכת המזון ביער

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 25/07/19 17:08 כב בתמוז התשעט

שאלה

בס"ד

שלום הרב!

הרב דבר ראשון רציתי להודות לך על כל התשובות והמענות שאתה נותן. רואים שאתה משקיע מזמן הלימוד שלך בשביל לעזור לאנשים אחרים, תודה רבה!

הרב רציתי גם לשאול, אם אני נמצא ביער ואני מברך ברכת המזון - אני צריך בברכת המזון לברך את ברכת האורח?

תודה!!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לשואל שלום,

תודה רבה על המילים, ברוך תהיה.

ברכת האורח נתקנה כאשר האדם משתמש ונהנה מרכוש ששייך לאחר, ועל כך חב לו תודה.

במקום הפקר, אין מברכים ברכת האורח.

יצויין, במידה והאוכל עצמו ניתן לך מאחר - מברכים את בעל הסעודה בברכת האורח. ומכאן לימוד לכל הסועדים בישיבות וכד' שעליהם לברך ברכת האורח לתורמים.

ולהפך, כתב היעב"ץ שטוב לברך את בעל הבית גם כשאינו בעל הסעודה. והמשנה ברורה כתב שלא כך.

(שו"ע רא,א | מגן אברהם שם | משנ"ב ח | עיין גם וזאת הברכה פרק טו | יעב"ץ מור וקציעה)

בהצלחה רבה!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן