ברכת הגומל

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 14/01/20 17:02 יז בטבת התשפ

שאלה

שלום לכבוד הרב

אני גרה בבניין בן 4 קומות, 10 משפחות.

השבוע ארעה דליקה קטנה בכניסה לבניין, בארון החשמל, והבנין נמלא עשן.... הדליקה כובתה על ידי כבאים ושלום לכולם ברוך השם.

כמה שכנים טענו שזה נס, כי אם הדליקה היתה פורצת שעה לאחר מכן, או באמצע הלילה

לא היינו שמים לב, ויש שכנים שיכלו להיות לכודים בקומות העליונות....ואולי היה נגרם אסון.

שאלו אם צריך לומר ברכת הגומל.

אודה על תשובתך

ענת

תשובה

שלום וברכה

ראשית, שמחה גדולה על כך שלא אירע דבר.

לא זו בלבד, אלא שבוודאי שראוי להודות על העובדה שלא אירע אסון שהיה יכול להתרחש, וטוב גם לקבל על עצמנו דבר מה כתוצאה מכך.

לגבי ברכת הגומל - העמדה ההלכתית שאני סובר היא שברכת הגומל נאמרת רק אם נמצאים בצרה ונושעים ממנה, ולא במצבים שבהם לא נוצרה הצרה.

כל טוב ושמחה