ברכת הגומל על לידה - מתי ?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 02/05/19 12:34 כז בניסן התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב,

האם יש משמעות לאמירת הגומל אחר לידה בסמיכות לסעודת עניים?

הסעודה סעודת הודיה עבור בתנו, אשמח לדעת האם נוכחות ההורים מתאימה והאם נכון לומר במעמד הגומל

תודה רבה.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

ראשית, בשעה טובה ומוצלחת.

הזמן הנכון לומר ברכת הגומל על הלידה הוא כמה שיותר מוקדם, כדי לא לדחות את ההודאה לריבונו של עולם, אלא לומר אותה בעיתה ובזמנה.

ובד בבד, לקיים סעודת עניים וכל דבר שהוא הודיה בדרך של עשיית חסד.

לא הבנתי את השאלה ביחס לנוכחות ההורים. אם הכוונה היא לסבא ולסבתא – אין חובה שהם יהיו נוכחים, אולם יפה מאוד מאוד כן לשתף אותם בכך. אם השאלה היא האם חובה שההורים של התינוק יהיו נוכחים בסעודת עניים – גם כאן, אין חובה כזו, אולם לעולם צריך לזכור כי חלק גדול מהחסד הוא הארת הפנים ושיתוף בשמחה, ואם אפשר להיות עם העניים ולצרף אותם לשמחה בהארת הפנים ובפתיחת הלב – זה הדבר היותר נכון לעשותו.

כל טוב ובשעה טובה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן