ברכות השחר

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 06/08/13 13:07 ל באב התשעג

שאלה

שלום הרב,

אני עובדת כסטודנטית לסיעוד בבית חולים ולרוב אני עובדת במשמרות לילה מ23:00 ועד 7:00 בבוקר.

מתי אני יכולה להגיד ברכות השחר?

תודה

תשובה

שלום לך.
אני מבין שאת מתכוונת במהלך שעות תורנות הלילה שלך.
את יכולה לומר ברכות השחר מאז ש"עלה השחר". זמן עלות השחר משתנה מיום ליום (היום, לדוגמא, היה זמן עלות השחר 4:46)
זמן קריאת שמע מאוחר יותר, והוא "משיכיר את חבירו הרגיל עימו קצת ממרחק ארבע אמות (ללא תאורה מלאכותית). הבוקר התחיל זמן קריאת שמע בשעה 5:13)
זמן תפילת עמידה של שחרית, לכתחילה הוא זריחת החמה (היום- 5:58) אבל מי שהתפלל/ה אחרי זמן עלות השחר- יצא/ה ידי חובה.
את יכולה גם לומר ברכות השחר בסוף המשמרת שלך, כלומר בשעה 7:00 בבוקר.
והערה נוספת, ברשותך: כדאי שתטלי ידיים נטילה של הבוקר (שלוש פעמים על כל יד, לסירוגין) בשעת עלות השחר.