ברכות השחר: איך בדיוק יש לומר אותן?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 10/08/21 02:25 ב באלול התשפא

שאלה

שלום,

ראיתי באיזה מקום שכתוב שצריך בברכות השחר להקריא אותם לפני הסדר של הדברים שאתה עושה https://www.yeshiva.org.il/midrash/1947 הנה הלינק. האם זה נכון? והאם ויש חובה על זה?

תשובה

שלום לך.

אכן, יש חובה לברך את ברכות השחר לפי סדר הדברים, מפני שכך תקנו חכמים לכתחילה (ברכות, ס ע"ב). אבל אם טעה והקדים ברכה לחברתה אין בכך כלום, לפי שסדר הברכות אינו מעכב (משנה ברורה מו, ס"ק כ). אבל אם הקדים ברכת 'זוקף כפופים' לברכת 'מתיר אסורים' לא יברך אחריה ברכת 'מתיר אסורים', מפני שבברכת 'זוקף כפופים' נותן הודאה על שנזקף לגמרי, וברכת 'מתיר אסורים' כלולה בזה, שברכה זו היא הודאה על שיושב ומניע את עצמותיו (שו"ע, סימן מו, ה). במקרה כזה עדיף שישמע את הברכה מאדם אחר שיכוון להוציאו ידי חובה, וגם הוא יתכוון לצאת ידי חובה בברכתו (כף החיים שם, ס"ק מג).

בהצלחה רבה,

אבי