ברכות השחר לפני אכילה בבוקר

חדשות כיפה הרב יוגב כהן 22/05/18 15:29 ח בסיון התשעח

שאלה

שלום הרב !

אשמח אם תוכל לעזור לי בכמה שאלות,

1.האם אני חייבת לברך ברכות השחר לפני שאני אוכלת בבוקר ?

2.אם אני מברכת/מתפללת חד פעמי מסידור שלא בנוסח שלי , אני צריכה להגיד מילה במילה לפי מה שכתוב בברכון/בסידור ?

3.האם יש עניין של לא לשבת על שולחן כי הוא מזכיר את המזבח? ובמקרה שרואים דמות חינוכית/אדם שגדול ממני שיושב על שולחן, אני צריכה להעיר לו על כך?

תודה רבה מראש !

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

1.רצוי לברך ברכות השחר לפני אכילה. ואשה צריכה להתפלל תפילה אחת ביום לבחירתה. ואם בחרת להתפלל שחרית, אז יש להתפלל לפני האכילה.

2.הכל תלוי למה שיוסיף לך ריכוז וכוונה בתפילה, ולא יבלבל אותך.

3. הדרכה מוסרית היא שאין ראוי לשבת על שולחן שעליו אוכלים לחם (זהו אינו איסור מהתורה). ובאופן כללי, יש להיזהר מלהוכיח אנשים באופן שאינו נכון כיוון שניתן להשיג תוצאה גרועה יותר. רק אם אותו אדם יקבל את דברייך, ניתן לשאול או לרמוז לו על כך בצורה נעימה ואינה מתנשאת.

בשורות טובות

יוגב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן