ברכות השחר וקריאת שמע

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 31/05/20 17:23 ח בסיון התשפ

שאלה

היי כבוד הרב, ברצוני לשאול שאלה וגם להגיד משהו. כתבתי לפני כמה שבועות שאלה ואני כותבת את השאלות בפתקים בטלפון ואז עושה העתק הדבק השאלה נשלחה בלי תודה ומבקשת על זה מחילה וברצוני לבקש תודה שאתה עונה לי על השאלות,

יש לי שאלה בקשר לברכת השחר שיש לי רצון להגיד בכל בוקר קיבלתי ברכות השחר ממש מסודר ואני לא מבינה כלכך אם להגיד את ישירות את הברכה .

הברכה נכתבת עם נקודותיים ( : ) אחרי כל משפט. 1. רציתי לשאול אם הנקודותיים האלה זה סימן שצריך לעשות פעולה כלשהי? או שלקרוא את הכל.

התפילה מתחילה כך: מודה אני לפניך מלך חי וקיים.

והתפילה מסתיימת כך: בני ישראל ואני אברכם:

2.ככה זה אמור להתסיים?

אני אמורה לברך על עם ישראל אחרי המשפט?

3. קודם להגיד את המשפט שרשום מודה אני לפניך ... במיטה? ואז לנטול ידיים ?

4.להכנס לשירותים בבוקר זה לפני הברכה או אחרי? האם להכנס לשירותים זה אחרי החלק שרשום על זה שהקב״ה יצר לנו נקבים נקבים?

5. להתפלל בברכה הזאת ישר אחרי שאני קמה? גם אם אקום בצהריים?

6. יש לי חלק בברכה שנקראת ברכת התורה ורשום לי שם שצריך להיזהר בה מאוד ואסור לדבר ולהוציא דברי תורה מפיו עד שיברך.

מה זאת אומרת?

בקשר לקריאת שמע.

1. הקריאת שמע שקיבלתי מתחילה כך: לשם יחוד קדשא בריך הוא ושכניתיה...

ומסתיים כך: נפשי אויתיך בלילה אף רוחי בקרבי אשחרך:

ככה התפילה אמורה להתחיל ולהסתיים?

2.קראתי שקריאת שמע חשובה למדרגות בגן עדן זה נכון?

3.קריאת שמע נאמרת רק מתי שיושנים מהשקיעה?

4.מותר לדבר אחרי הקריאת שמע? ( מאוד חשוב לי לדעת )

5. למה קוראים את התפילה הזאת?

תודה רבה רבה!

תשובה

שלום

1. בסידורים הרבה פעמים מופיע הסימן נקודותיים (מרובעות בדרך כלל) בתור נקודה. פשוט אחרי זה להמשיך הלאה.

2. כך זה מסתיים.

3. נכון "מודה אני לפניך ... רבה אמונתך" אומרים כשקמים. עוד לפני נטילת ידיים.

4. בדרך כלל כשקמים בבוקר צריכים להתפנות, ולכן הולכים לשירותים ואחרי זה אומרים את ברכת 'אשר יצר'

5. איזו ברכה? 'אשר יצר'? תמיד אחרי הליכה לשירותים

6. הכוונה שלא לומדים ולא אומרים דברי תורה לפני ברכת התורה

1. יש כמה נוסחאות, אבל אם זה שמופיע בסידור שלך, אז כן.

2. אני לא יודע. אבל זה דבר חשוב.

3. נכון. כשהולכים לישון ביום, נוהגים לומר את מזמור צ"א - 'יושב בסתר עליון'.

4. עדיף מאוד שקריאת שמע שעל המיטה תהיה סמוכה לשינה, ולכן כדאי להגיד אותה אחרי שמסיימים את כל הסידורים וההתארגנות, ובמיוחד את ברכת 'המפיל חבלי שינה'. אם לאחר מכן יש צורך גדול, מותר לדבר.

5. קריאת שמע שעל המיטה היא סוג של שמירה ותפילה לקראת ההליכה לישון, שהשינה והחלומות יעברו בצורה טובה, ושה' יחזיר לאדם את נשמתו בבוקר.

בבקשה

כל טוב